financieringheader

Vaes Finance & Parc Alcazar

Financieel Advies van A tot Thuis

Een huis kopen doe je niet elke dag en is waarschijnlijk de grootste uitgave in je leven. Fijn als iemand je in begrijpelijke taal door het hele proces loodst van A tot Thuis. We gaan graag persoonlijk met je in gesprek om een goed beeld te krijgen van je situatie, ideeën en wensen. Zo krijg je persoonlijk advies op maat! Je bent welkom bij Vaes Finance op kantoor in Rotterdam of Spijkenisse. Maar mocht het beter schikken, dan komen we ook bij jou thuis, overdag, ‘s avonds of in het weekend.

Vaes Finance is een onafhankelijke adviseur die uit ruim 25 geldverstrekkers de beste voorwaarden en rentes selecteert. De markt verandert voortdurend, net als de regels, rentes en condities. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal met de meest gunstigste rente en laagste maandlasten.

10 X voordeliger
met Vaes Finance

10 X voordeliger
met Vaes Finance

1. Ontvang extra rentekorting bij de aankoop van een energiezuinige woning.
2. Neem je huidige lage hypotheekrente mee naar je nieuwe woning.
3. Financier meerwerk van onder andere keuken, badkamer en vloeren voor 100% mee.
4. Voorkom dubbele lasten en financier de hypotheeklasten tijdens de bouw mee.
5. Blijf wonen in je huidige koopwoning en financier de overwaarde tijdelijk mee.
6. Een hogere hypotheek vanwege een energiezuinige woning.
7. Kies voor lagere maandlasten dankzij een aflossingsvrije hypotheek!
8. Kies voor een slimme verdeling van rentevast periodes, variabel, 5 en 10 jaar vast.
9. Geniet de beste voorwaarden en scherpste rente uit ruim 25 geldverstrekkers.
10. Maak een afspraak met de nieuwbouwspecialisten van Vaes Finance via 0181-745 030!


Vaes Finance - Parc Alcazar

Meer mogelijk maken

Meer mogelijk maken

"Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.
Zo kun je je huidige lage rente meeverhuizen."

Of meer lenen en extra hypotheekrentekorting ontvangen omdat je een energiezuinig huis koopt. Misschien wil je graag het meerwerk voor 100% meefinancieren. Of de hypotheeklasten tijdens de bouw meefinancieren. Zo voorkom je dubbele lasten en kun je tot de oplevering makkelijk in je huidige woning blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden is het zelfs nog mogelijk een aflosvrije hypotheek te krijgen. Dan geniet je van extra lage maandlasten. Ook goed om te weten is dat je de overwaarde van je huidige koopwoning tijdelijk kunt financieren. Dit noemen ze een overbruggingshypotheek. Bij verkoop van de woning wordt deze overbruggingshypotheek in één keer afgelost door de notaris. En omdat je hierdoor in een lagere risicoklasse valt, profiteer je direct van een lagere rente. Dan zijn er ook nog speciale regelingen voor starters. Tot slot kunnen we de maandlasten zo laag mogelijk houden door slim om te gaan met de rentevast periodes van variabel, vijf en tien jaar in combinatie met een deel aflosvrij.

rekenvoorbeeld 1

Van een huurwoning naar een koopwoning in Parc Alcazar

rekenvoorbeeld 1

Van een huurwoning naar een koopwoning in Parc Alcazar

René huurt op dit moment een woning in Oud-Beijerland. Hij wil graag een woning kopen, maar wel in de buurt van Oud-Beijerland. Hij heeft een mooie benedenwoning gevonden in Parc Alcazar. De kale huur die hij nu betaalt is zo’n €1.100,-. Daar komen de energielasten nog bij en die blijven maar stijgen. Hij vraagt zich af wat zijn maandlasten zijn voor en benedenwoning in Parc Alcazar met een koopsom van €284.500,- met een volledige hypotheek. Kiest René voor 10 jaar rentevast en 100% annuïteiten, dan komen de maandelijkse hypotheeklasten op €1.050,- netto. Maar kiest hij voor een variabele rente met 50% aflosvrij (rente niet aftrekbaar) en 50% annuïteiten, dan komt hij een stuk gunstiger uit met €750,- netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden, doordat de rente variabel is. En daarbij: de energiekosten zijn structureel laag!

rekenvoorbeeld 2

Gehuwden 56 en 58 jaar met een overwaarde van €250.000,-

rekenvoorbeeld 2

Gehuwden 56 en 58 jaar met een overwaarde van €250.000,-

Bart en Polly wonen al 25 jaar in hun oude huis. Het was veel te groot, aangezien de kinderen de deur uit zijn. Ze gaan kleiner en gelijkvloers wonen in een koopappartement in Parc Alcazar. Ze hebben hun huis goed kunnen verkopen en willen de overwaarde van €250.000,- meenemen naar hun nieuwe huis. Met de koopsom van €439.500,- hebben ze nog een hypotheek nodig van €189.500,-. Met 10 jaar rentevast en een aflosvrije hypotheek (met renteaftrek), komen ze uit op €450,- netto per maand. Maar ze komen een stuk gunstiger uit met een variabele rente. Dan betalen ze nog maar €260,- netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden, doordat de rente variabel is. De energierekening in Parc Alcazar is ook een stuk lager dan in hun oude woning. Ze hadden al de tijd, maar nu ook het geld om leuke dingen te doen. 

rekenvoorbeeld 3

Van een huurwoning in Rotterdam naar een koopwoning in Parc Alcazar

rekenvoorbeeld 3

Van een huurwoning in Rotterdam naar een koopwoning in Parc Alcazar

Victor en Stephanie huren in Rotterdam. Zij willen graag meer buiten wonen, maar toch dichtbij de stad. Ze hebben een mooie rijwoning gezien in Parc Alcazar. De kale huur die zij nu betalen is zo’n €1.400,- Daar komen de energielasten nog bij en die blijven maar stijgen. Ze vragen zich af wat hun maandlasten zijn bij een rijwoning in Parc Alcazar bij een koopsom van €460.000,- met volledige hypotheek. Kiezen Victor en Stephanie voor 10 jaar rentevast en 100% annuïteiten, dan komen de maandelijkse lasten op €1.750,- netto. Maar kiezen ze voor een variabele rente met 50% aflosvrij (rente niet aftrekbaar) en 50% annuïteiten, dan komen ze een stuk gunstiger uit met €1.210 netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden, doordat de rente variabel is. En daarbij: de energiekosten zijn structureel laag!

rekenvoorbeeld 4

Samenwoners met €200.000,- overwaarde uit hun huidige koopwoning

rekenvoorbeeld 4

Samenwoners met €200.000,- overwaarde uit hun huidige koopwoning

Albert-Jan en Lydia wonen samen met hun 3 kinderen en willen de overwaarde van hun huidige koopwoning meenemen naar een gloednieuwe 2-kapper in Parc Alcazar. De koopsom bedraagt €594.500,-. In het geval van Albert-Jan en Lydia nemen ze de overwaarde van ongeveer €200.000,- mee. Kortom, dan hebben ze nog een hypotheek nodig van €394.500,-. Albert-Jan en Lydia kunnen kiezen voor 10 jaar rentevast met 100% annuïteiten en betalen in dat geval €1.520,- netto per maand. Maar stel dat ze kiezen voor een variabele rente met 50% aflosvrij (rente aftrekbaar) en resterend annuïteiten, dan komen de maandlasten met €700,- netto aanzienlijk lager uit. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden, doordat de rente variabel is. Verder zijn er weinig kosten. De woning in Parc Alcazar is goed geïsoleerd en uitermate energiezuinig en zodoende is de energierekening relatief laag

rekenvoorbeeld 5

Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van €450.000,-

rekenvoorbeeld 5

Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van €450.000,-

Robert en Daphne zijn al enige jaren met pensioen en zijn echt toe aan een gelijkvloerse woning. Ze hebben interesse in een penthouse in Parc Alcazar. Ze kunnen hun vrijstaande woning goed verkopen en houden hier €450.000,- aan over, welke ze gaan inleggen in de nieuwe woning. Hierdoor hebben ze nog een hypotheek nodig van €389.500,-. Met 10 jaar rentevast en 50% aflosvrij (rente aftrekbaar), komen ze uit op €880,- netto per maand. Maar ze komen een stuk gunstiger uit met een variabele rente. Dan betalen ze nog maar €475,- netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. De energierekening in Parc Alcazar zal ook aanzienlijk lager zijn dan de vrijstaande “oude” woning.