De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

Kiezen voor een woning in Parc Alcazar betekent energieneutraal en uiterst duurzaam wonen. Zo geniet je van een structureel lage energierekening. Maar er zijn veel meer voordelen, afgezien van het feit dat het gewoon goed voelt om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

De woningen in Parc Alcazar zijn duurzaam en energiezuinig ontworpen, ontwikkeld en gebouwd.

Dat zit in het (her)gebruik van materialen, duurzame technieken en de isolatie en beglazing. Ook zorgen het gebruik van zonnepanelen, een comfortabel en gezond binnenklimaat en de flexibiliteit van de woning ervoor dat je er lang kunt blijven wonen. En duurzaamheid gaat ook over de inrichting van de openbare ruimte waar elke vrije vierkante centimeter groen is ingevuld. Als je fijn woont, blijf je er langer wonen, leer je je buren beter kennen en wordt Parc Alcazar de gezelligste buurt van de Hoeksche Waard!

100% Energieneutraal

Energieneutraal

100% Energieneutraal

Alle energie wordt volledig duurzaam opgewekt. Dus 100% energieneutraal. Voor warm water, verwarmen en koelen is er een bodemwarmtepomp. De isolatie en beglazing zijn beter dan het Bouwbesluit voorschrijft. Zelfs het ventilatiesysteem heeft nauwelijks warmteverlies. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken! De zonnepanelen brengt het aandeel duurzame energie op 100%.


Het voordeel van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is dat deze niet alleen verwarmt, maar ook koelt in de zomer.
Zo is het aangenaam warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Dat is echt heel fijn en comfortabel.

Alle voordelen nog eens op een rij

Alle voordelen nog eens op een rij

Alle voordelen nog eens op een rij

  • De woningen zijn 100% energieneutraal (ENG), m.u.v. de beneden-bovenwoningen. Deze zijn bijna energieneutraal (BENG).
  • Maximaal aantal PV-panelen om alle energie duurzaam op te wekken
  • De bodemwarmtepomp verwarmt, koelt en zorgt voor warm water
  • Vloerverwarming in heel het huis biedt veel extra comfort
  • Gezond binnenklimaat
  • Maximaal groene woonomgeving die zorgt voor schaduw in de zomer, en vangt overtollig water op bij regen. Parc Alcazar is in die zin klimaatadaptief gebouwd en voorkomt hittestress en wateroverlast

Wonen in Parc Alcazar?

Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Aanmeldformulier website fase 2

Het is het goed om zeker te weten of je de woning kan financieren en de maandlasten bij jou passen. Vraag nu alvast een vrijblijvend financieel adviesgesprek aan bij Vaes Finance en/of een waardebepaling van uw woning bij DIEL makelaars (onderdeel van TW3) via het aanmeldformulier en krijg voorrang bij de toewijzing.