De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

De voordelen van duurzaam en energieneutraal wonen in Parc Alcazar

Kiezen voor een woning in Parc Alcazar betekent energieneutraal en uiterst duurzaam wonen. Maar er zijn veel meer voordelen, afgezien van het feit dat het gewoon goed voelt om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame technieken, isolatie en beglazing. Ook zorgen het gebruik van zonnepanelen, een comfortabel en gezond binnenklimaat en de flexibiliteit van de woning ervoor dat je er lang kunt blijven wonen.

Duurzaamheid gaat ook over de inrichting van de openbare ruimte waar elke vrije vierkante centimeter groen is ingevuld door toepassing van groene parkeerplaatsen, een natuurlijke oeverrand wat zorgt voor meer biodiversiteit en het planten van meer dan zestig bomen. Als je fijn woont, blijf je er langer wonen, leer je je buren beter kennen en wordt Parc Alcazar de gezelligste buurt van de Hoeksche Waard!

Energieneutraal

Energieneutraal

Energieneutraal

Alle energie wordt volledig duurzaam opgewekt. Voor warm water, verwarmen en koelen is er een bodemwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen. De isolatie en beglazing zijn beter dan het Bouwbesluit voorschrijft. Zelfs het ventilatiesysteem heeft nauwelijks warmteverlies. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken!

Het groene karakter van de omgeving wordt doorgezet in de woningen. Deze worden allemaal (exclusief de beneden-bovenwoningen) energieneutraal. Wat inhoudt dat de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) een waarde van 0 heeft. Dit is fors minder dan wettelijk is voorgeschreven. Dit wordt gerealiseerd door de Trias Energetica. Een drietrapsraket zorgt voor een efficiënte wijze van energieverbruik door middel van een warmtepomp in combinatie met WTW-ventilatie en zonnepalen op het dak. Ook biedt dit energieconcept voordelen op de financiering.

Vaes Finance kan daar tijdens een gesprek meer over vertellen.

Alle voordelen nog eens op een rij

Alle voordelen nog eens op een rij

Alle voordelen nog eens op een rij

  • De woningen zijn energieneutraal, m.u.v. de beneden-bovenwoningen. Deze zijn bijna energieneutraal (BENG)
  • Maximaal aantal PV-panelen om alle energie duurzaam op te wekken
  • De bodemwarmtepomp verwarmt, koelt en zorgt voor warm water
  • Vloerverwarming in heel het huis biedt veel extra comfort
  • Gezond binnenklimaat
  • Maximaal groene woonomgeving die in de zomer zorgt voor schaduw en bij regen overtollig water opvangt
  • Het openbaar gebied van Parc Alcazar is klimaatadaptief en voorkomt hittestress en wateroverlast.

We helpen je graag verder

Je hebt concrete interesse in een bouwnummer, een specifieke vraag of gewoon behoefte aan meer en vrijblijvende informatie? Ons team helpt je graag.

Schrijf je hieronder in en wij nemen contact met je op. 

Aanmeldformulier website fase 3 (nieuwsbrief)