Maak van jezelf een kunstwerk

Photiles noemt kunstenaar Alex Prooper uit Uithoorn het. Een kunstwerk dat is opgebouwd uit duizenden kleine foto’s van ongeveer 7 x 7 cm op keramische tegels. Dichtbij zie je de individuele afbeeldingen, maar van een afstandje vormen al die beelden met elkaar een nieuw, groot beeld. In het geval van Alcazar zijn dat dansende mensen.

“Zo maak je samen iets nieuws en van iets kleins iets groots. Het geheel is meer dan de som der delen.”

Kunstenaar Alex Prooper

Het kunstwerk is een eerbetoon en een mooie herinnering aan Alcazar. Er komen panelen van ongeveer een bij twee meter bij veertien voordeuren. Bij de appartementen komt een groot paneel van bijna twee en halve meter hoog en vijf meter breed.

“Het mooie en bijzondere is dat het kunstwerk niet op zichzelf staat, maar echt onlosmakelijk verbonden is met de buurt en dus een blijvende herinnering aan Alcazar.”

Initiatiefnemer van het kunstwerk en architect Sander Ros van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland

Maak van jezelf een kunstwerk

Doe je mee?

Mail een portret van jezelf als je dierbare herinneringen hebt aan Alcazar. De foto hoeft niet persé daar gemaakt te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Staan er ook andere personen op die foto, vraag dan toestemming aan de betreffende personen. Kun je gelijk oude herinneringen ophalen of – wie weet - oude vriendschappen nieuw leven inblazen.

Contact us

Met het insturen van jouw foto geef je toestemming om deze te gebruiken