Woningen voor nu én later

Parc Alcazar wordt een levendige en groene wijk met een verscheidenheid aan woningen. Voor elke doelgroep is volop keuze: starterswoningen, gezinswoningen of juist een levensloopbestendige woning met alle gemakken en voorzieningen die daarbij horen! Judith Fledderus is ontwikkelaar voor het project Parc Alcazar en vertelt wat de ruime levensloopbestendige woningen in het nieuwe appartementengebouw zo uniek maakt.

Toekomstbestendig

In totaal komen 36 appartementen in het gebouw. Deze zijn allemaal geschikt om ook op latere leeftijd heerlijk comfortabel te blijven wonen: fijn gelijkvloers en geen onderhoud aan een grote tuin. Als de behoeften veranderen, is verhuizen dus niet nodig! Judith: “Als ontwikkelaar vinden we toekomstbestendig wonen ontzettend belangrijk. Wij gaan verder dan wet- en regelgeving en brengen actief de behoeften van de doelgroep in kaart. Tijdens de ontwikkeling hebben we enkele bijeenkomsten gehouden en de wensen die we daar hoorden, namen we mee in de plannen. Zo zijn alle appartementen Woonkeur-proof waardoor ze gekwalificeerd zijn als levensloopbestendige woningen.” Hierdoor zijn de appartementen erg gebruiksveilig, toegankelijk en toekomstbestendig.

Veel ruimte en flexibiliteit

Kenmerkend voor deze appartementen is de extra ruime opzet van alle kamers. Mocht het nodig zijn, is een rolstoel of rollator geen enkel probleem. Dit kan ook handig zijn als vrienden op bezoek komen. Judith legt uit wat levensloopbestendig wonen inhoudt: “Over alles is nagedacht. Denk aan de positie en de grootte van de badkamer, de ruimte om een wc en het inpassen van een minimale draaicirkel: alles is doorberekend en voorbereid voor aanpassingen, ook als deze pas in de toekomst nodig blijken te zijn. Een ander voorbeeld is dat sommige appartementen in basis twee ruime slaapkamers hebben. Wil een toekomstig bewoner nu liever drie slaapkamers hebben, dan is dat mogelijk als optie. Zo beweegt het appartement mee in de behoeften van de kopers; een derde kamer kan nu dienen als hobby- of werkkamer, maar bijvoorbeeld in de toekomst weer als extra ruimte toegevoegd worden aan de slaapkamer(s). Dit biedt veel flexibiliteit voor de bewoners en als extra voorzieningen nodig zijn, is het appartement daarop voorbereid.” Elke hal is daarnaast ruim, waarbij een nis is ontworpen om een garderobe te plaatsen.

Makkelijk begaanbaar

Het appartementengebouw zelf is ook goed doordacht. Veiligheid staat daarbij voorop. De entree van het gebouw is makkelijk begaanbaar en dat stopt niet bij de voordeur. Via een dubbele schuifdeur met intercom, waardoor geen ongewenste bezoekers naar binnen kunnen, kom je in de ontvangsthal. De (extra) berging waarover elk appartement beschikt is te vinden op de begane grond die op elke hoek ook een goede draaicirkel heeft. Judith: “Een goede begaanbaarheid heeft niet alleen te maken met gelijkvloers ergens kunnen komen. De indeling van het gebouw is zo ontworpen dat de afstand van alle appartementen tot de lift zo kort mogelijk is. De openbare parkeerplaatsen liggen eveneens bewust op korte afstand van het gebouw.

Gunstig gelegen

Natuurlijk wilt u niet alleen binnen in het appartement verblijven en dat hoeft gelukkig ook niet. Het appartementengebouw ligt op een mooie groene locatie en elk appartement heeft een eigen balkon of terras. Op een zonnige dag is het heerlijk om met een paar stappen op een schaduwrijke plek tussen het groen te kunnen staan om wat te lezen of een praatje te maken. Gaat u een (nieuw te realiseren) bruggetje over, dan staat u al in park De Biezenwijde. De ruimte vindt u dus zowel binnen als buiten het appartement. Andere voorzieningen liggen ook gemakkelijk in de nabije omgeving, zoals een medisch zorgcentrum met huisartsen en fysiotherapeuten of een bakker om even wat lekkers te halen.

Enkele levensloopbestendige én energieneutrale appartementen zijn nog beschikbaar in Parc Alcazar. Op de website ziet u welke dit zijn en is ook alle overige informatie te vinden, waaronder de prijs, plattegrond of de brochure van de keuken en het sanitair. Want alle woningen in het project worden mét keuken en badkamer opgeleverd en zijn energieneutraal. Heerlijk wonen met weinig onderhoud en lage energielasten! Wilt u liever niet in een appartementsgebouw wonen, dan zijn ook de benedenwoningen binnen het project zeer geschikt om levensloopbestendig te wonen. Klik hier voor alle informatie over de benedenwoningen.

Bekijk hier het complete aanbod van woningen en heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op! We helpen u graag!

up