Meer mogelijk dan mensen denken!

Stel: je huidige woning is te groot geworden. De kinderen zijn het huis uit, maar verhuizen is een groot besluit. Wat zijn de mogelijkheden? Ontwikkelaar Stebru heeft Chris Vaes gevraagd potentiële kopers van een woning in Parc Alcazar met financieel advies bij te staan. Chris is eigenaar van Vaes Finance: “Ook als 60- of 70+er kan je een nieuwe hypotheek aangaan door een overbruggingshypotheek.”

In deze blog legt Chris in klare taal uit op welke zaken je als koper moet letten én dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Veel vragen

Wanneer een potentiële koper zich heeft gemeld bij de makelaar voor een woning in Parc Alcazar, worden wij voorgedragen voor het geven van financieel advies: het afsluiten van een hypotheek roept vrijwel altijd veel vragen op, zeker bij nieuwbouw.”

Nieuwbouw specialisten

Wij zijn van toegevoegde waarde door onze persoonlijke werkwijze. We gaan aan tafel en kijken uitgebreid naar je persoonlijke situatie. Ben je starter? Woon je in een huurhuis of moet je eigen huis nog verkocht worden? Wat zijn de mogelijkheden voor het aanschaffen van een appartement in Parc Alcazar wanneer je pensioen in het verschiet ligt? Elke situatie is anders en wij adviseren op maat. Bij het financieren van een nieuwbouwhuis komt veel kijken en wij zijn nieuwbouw specialisten!

Overbruggingshypotheek

Wanneer je al een koopwoning hebt, is het mogelijk de overwaarde tijdelijk voor te financieren met een overbruggingshypotheek. Daardoor kun je meer financieren. Bij verkoop van je woning wordt de overbruggingshypotheek in één keer afgelost. Omdat je in een lagere risicoklasse valt, profiteer je direct van een lagere rente en lagere maandlasten. Ook wanneer een woning in Parc Alcazar je eerste koopwoning wordt, denken we met je mee en bieden we passende oplossingen.

Lage maandlasten

Een ander punt van aandacht, is het meefinancieren van de hypotheeklasten tijdens de bouw. Daardoor ontloop je ‘dubbele lasten’ en kun je eenvoudig in je huidige woning blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden is het zelfs nog steeds mogelijk een aflosvrije hypotheek aan te gaan, wat tot lagere maandlasten kan leiden. Door de rente voor een langere tijd vast te zetten, loop je bovendien geen risico op een stijging van die maandlasten! Het is zelfs mogelijk je huidige lage hypotheekrente mee te verhuizen.

Energiezuinig

Eén van de voordelen van het aanschaffen van een nieuwbouwwoning in Parc Alcazar, is energiezuinigheid. Je kan daardoor een hogere hypotheek afsluiten en je ontvangt extra hypotheekrentekorting. Bovendien hoef je de eerste tien jaar geen onderhoud te plegen. Je woning voldoet aan de hoogste eisen, waardoor je profiteert van lage energielasten. Allemaal pluspunten ten opzichte van bestaande bouw.

Klare taal

Een huis kopen is waarschijnlijk de grootste uitgave in je leven. Zeker met alle wijzigingen van de afgelopen jaren, is het een spannende periode. Dan is het fijn dat je op persoonlijke wijze en in klare taal wordt geadviseerd!

Ben je geïnteresseerd in een woning in Parc Alcazar? Neem dan contact met ons op.


up