Een eerste woning: de juiste start maken

Op een gegeven moment is het zover: je betreedt als starter voor het eerst de woningmarkt. Een spannende periode breekt aan met veel vragen: ‘Waar wil ik gaan wonen? Wat voor huis past bij mij? Kan ik dit ook betalen?’ Een makelaar kan hierin begeleiding bieden. Lonneke Cramer is nieuwbouwmakelaar bij TW3 en kan alles vertellen over de woningen die in Parc Alcazar komen te staan. Meerdere daarvan zijn zeer geschikt als starterswoning. Lonneke licht als voorbeeld een beschikbare boven- en een benedenwoning uit en hoe je erachter komt welke financieringsmogelijkheden voor jou mogelijk zijn. Een nieuwe duurzame woning in een nieuwe groene wijk, dat is pas een mooie start!

Benedenwoning met heerlijke tuin

In een rustige straat ligt deze compacte en economisch vormgegeven benedenwoning. Een groot contrast met de drukte van de voormalige discotheek Alcazar! Als je door de wijk loopt, worden deze herinneringen aan de populaire uitgaansplek weer tot leven gewekt door middel van een bijzonder projectiekunstwerk! ‘Bouwnummer 13’ heeft een ruime en diepe woonkamer van 29m2. Bijzonder is dat deze woning al inclusief keuken wordt aangeboden.Dat is niet het enige waardoor deze gelijkvloerse woning geliefd is bij starters. De slaapkamer heeft namelijk aangrenzend een en suite badkamer met douche en wastafel, inclusief al het tegelwerk. Geen kluswerk meer, maar de woning kan gelijk naar smaak worden ingericht waardoor je al snel kunt genieten van jouw eerste, eigen thuis. De tuin is eveneens ruim van opzet met 33m2 met een eigen externe berging voor bijvoorbeeld de fiets. Welk seizoen het ook is, met deze benedenwoning kan je alle kanten op. De woning heeft een duurzame klimaatinstallatie met warmtepomp waarmee in de zomer de vloerverwarming ook kan koelen! Bouwnummer 13 heeft een koopsom VON van €289.500,- waarbij de klimaatinstallatie ook jouw eigendom is, maar je kan de installatie ook leasen, waardoor de koopsom lager is, namelijk € 279.900,-. Op de website staat alle informatie over deze complete en duurzame benedenwoning , inclusief plattegrond en documentatie over de keuken, het sanitair en de woning zelf. Een betere start kan niet.

Ruime bovenwoning met twee verdiepingen

Zoek je liever iets meer ruimte in een starterswoning? Dan is de bovenwoning ‘bouwnummer 16’ een goede en aantrekkelijke optie met 76m2! Na de entree kom je via een trap op de eerste verdieping. De woonkamer daar is zelfs nog ruimer met 33m2 met aangrenzend een heerlijk dakterras om op een mooie zomeravond nog na te genieten met een heerlijk drankje. De woonkamer is zo ontworpen, dat er ook een makkelijke werkplek te creëren is, fijn als je soms op afstand werkt. Via een vaste trap kom je op de tweede verdieping waar de slaapkamer en badkamer zijn. Deze bovenwoning biedt extra flexibiliteit doordat deze tweede verdieping een onbenoemde ruimte heeft. Afhankelijk van de behoefte, kan je hier bijvoorbeeld een aparte gameruimte volledig naar eigen smaak inrichten of zelfs een slaapkamer van maken! Deze bovenwoning komt met dezelfde uitgebreide standaardopties als de benedenwoning met een duurzame klimaatinstallatie, tegelwerk, keuken en externe berging. Deze bovenwoning is met een koopsom VON inclusief eigendom klimaatinstallatie €339.500,- wel iets duurder dan de benedenwoning, maar daar krijg je meer leefruimte voor terug. Alle informatie over bouwnummer 16 is hier te vinden. Ook deze woning is mogelijk om de klimaatinstallatie te leasen, waardoor de koopsom lager is, namelijk € 327.400,-.

Financiering

Je hebt je eerste droomhuis gezien, in je gedachten zijn alle vertrekken al vijf keer ingericht, maar nu twijfel je of de financiering lukt deze droom werkelijkheid te laten worden. Als makelaar helpen wij je bij het hele proces. Van het vinden van de perfecte eerste woning voor jou tot het zetten van de handtekeningen. Als je bijvoorbeeld wilt gaan voor de benedenwoning bouwnummer 13 maken we een vrijblijvende vervolgafspraak om de procedure rondom het afsluiten van de koopovereenkomst toe te lichten. Daarbij komt ook de financiering ter sprake. Parc Alcazar heeft een onafhankelijk financieel adviseur. Vaes Finance bekijkt welke mogelijkheden er zijn en wat voor jou de beste optie is, waardoor je ook goed geïnformeerd met een zeker gevoel de juiste kunt maken. Misschien is wel meer mogelijk dan je denkt, wist je onderstaande al?

  • Speciaal voor starters heeft de gemeente Hoekse Waard een starterslening opgetuigd om jonge mensen te helpen om een eerste woning te kunnen kopen en makkelijker te financieren, klik hier voor meer informatie.
  • Daarnaast onderzoekt de ontwikkelaar van Parc Alcazar momenteel de mogelijkheden van een alternatieve koopconstructie om jouw droomwoning toch werkelijkheid te laten worden, namelijk met Duokoop. Daarmee wordt de koopsom opgesplitst in een kopers- en een duokoopdeel. Een mooie benedenwoning van 54m2 kan je dan al kopen voor €167.940,-* met een lage netto maandlast van circa € 850,- per maand. Klik hier voor het rekenvoorbeeld.

Interesse of toch nog vragen? Neem een kijkje op de website waar alle informatie overzichtelijk bij elkaar staat of neem contact met ons op. We helpen je graag!


up