Een dorp in een dorp

Bij sommige woningbouwprojecten valt alles op z’n plek voor een architect. Parc Alcazar in Puttershoek ís zo’n project, wat Sander Ros van RoosRos Architecten betreft! De rode draad zijn linkjes naar het verleden, de hoge kwaliteit en de ruime, groene opzet!

Parc Alcazar is een cadeau voor mij als architect. De locatie heeft een onmiskenbare link met een karakteristiek verleden. Daar maken we in het ontwerp op verschillende en creatieve manieren dankbaar gebruik van.

Hoge kwaliteit

De woningen in Parc Alcazar hebben een hoge kwaliteitsambitie. In vergelijking tot andere projecten, is gekozen voor woningen die ruim van opzet zijn, dus ten opzichte van andere projecten zijn de woningen in Parc Alcazar breder en dieper: extra ruimte is altijd fijn voor de beleving. We maken gebruik van robuuste materialen, kenmerkend voor de Hoeksche Waard. Mooie bakstenen, grote raamopeningen die veel daglicht binnenlaten. Een aantal woningen heeft een mooie pergola. En wat dacht je van de appartementen met veel uitzicht en op de bovenste laag hoge woonruimtes onder de kap? Parc Alcazar straalt vooral eenheid uit. Het is een mooi uitgebalanceerd geheel. Dat bereiken we bijvoorbeeld door een subtiele mix van kleuren, die je in de woningen ziet terugkeren. De kappen op de daken zijn ook terugkerend en herkenbaar.

Bijzondere kenmerken

Behalve de lokale kenmerken, is het extreem energiezuinige karakter van de woningen ook bijzonder aan dit project. Je woning voldoet aan de hoogste eisen, waardoor je profiteert van lage energielasten en helemaal toekomst-proof zijn. Allemaal pluspunten ten opzichte van bestaande bouw!

Fantastische ligging

De ligging van Parc Alcazar is fantastisch: aan de Biezenvijver en het park. En aan de ander kant het panoramische uitzicht over de polder. Ondanks het directe contact met ‘buiten’ zijn alle lokale voorzieningen op loopafstand in het centrum van Puttershoek. Iets verder weg, maar toch heel dichtbij zijn grote steden vlot en eenvoudig te bereiken: Rotterdam, Antwerpen en iets kleiner is Dordrecht helemaal dichtbij.

Kunstwerk

Discotheek en evenementencentrum Alcazar is meer dan veertig jaar een begrip geweest in de Hoeksche Waard en ver daarbuiten. Over die geschiedenis valt veel te vertellen én veel uit te beelden. Daarom hebben we in samenwerking met kunstenaar Alex Prooper een oproep gedaan foto’s in te sturen. Van de beelden uit heden en verleden maken we een kunstwerk, wat we verwerken in de gevels van een heel aantal woningen. Een andere leuke link met het verleden zijn de iconische Alcazar letters, die we laten terugkeren op het appartementen gebouw. Zo blijft ‘Alcazar’ een ijkpunt in de polder!

Thuiskomen in een dorp

Parc Alcazar voelt voor Hoeksche Waarders die van de polder houden als thuiskomen. Dat gevoel van ‘thuiskomen’ maakt het ook zeer interessant voor mensen die de drukte van de stad willen ontvluchten. Vrijheid, rust en ruimte vormen de aantrekkingskracht voor een gevarieerde doelgroep. Appartementen, gezinswoningen en starterswoningen maken van Parc Alcazar een dorp in een dorp!

Is je interesse voor een woning in Parc Alcazar gewekt? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Op zaterdag 1 april is de informatiehub van Parc Alcazar geopend tussen 11:00 - 13:00 uur, op het parkeerterrein tegenover Groeneweg 16 in Puttershoek. Je bent van harte welkom in gesprek te gaan met het team en in het speciaal met Sander Ros. Hij zal tussen 11:00 – 11:30 uur aanwezig zijn om meer te vertellen over het project.

Architect Ros – Parc Alcazar – Stebru Ontwikkeling

up